Как се подава ток на автомобил, който е с изтощен акумулатор.

Как се подава ток на автомобил

Как се подава ток на автомобил, който е с изтощен акумулатор 1- во правилно

Наличието на още един автомобил с изправен и зареден акумулатор.

Той трябва да е със същото напрежение като батерията на вашия автомобил (12V) и не по-малък ампераж от вашия !

Кабели за подаване на ток от единия към другия автомобил , със подходяща дебелина на проводника вътре в тях (може да ги намерите при нас )

Закачане на кабелите на клемите плюс с плюс и съответно минус с минус внимавайте да не объркате полюсите , ще повредите и двата автомобила ако го направите !

При по-новите автомобили акумулаторите са скрити доста добре и достапа е ограничен , те имат изведени букси за подаване на ток , принципа и при тях е същия.

Запалете двигателя на подаващия ток автомобил и го оставете да работи на средни обороти за десетина минути , така генератора му , ще започне да зарежда и акумулатора на другия автомобил .

Опитайте да запалите повредения автомобил , не бързайте дайте контакт и изчакайте преди да завъртите , ако лампите на таблото не светнат изчакайте още малко лампа за повреда в акумулатора

Когато светнат стартирайте двигателя , когато запали не го гасете , оставете го да работи на тихи обороти , разкачете кабелите във обратния ред , като внимавате да не оскъсите системата.

на ток
Как се подава ток на автомобил

Ако ви се струва твърде сложно или нямате подходящо оборудване кабели , пусково устройство или автомобил с който да дадете ток , обадете ни се на тел. 0876576999 денонощно , ние ще се погрижим за вашия автомобил или акумулатор ДЕНОНОЩНО

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Call Now Button