Toyota и Panasonic ще създадат ново поколение батерии

акумулатор за Toyota

Toyota и Panasonic ще създадат ново поколение батерии за хибридни и електрически автомобили който да произвеждат съвместно

Toyota и Panasonic подписаха споразумение за сътрудничество в разработването и производството на тягови батерии за хибридни и електрически автомобили.

Новото предприятие ще произвежда призматични батерии, както и разработка на батерии от следващо поколение и нова, иновативна технология за твърди електролитни батерии.

Обединената компанията ще започне да работи през 2020 г.

Toyota и Panasonic ще създадат ново поколение батерии

Новосъздадения завод за тягови акумулаторни батерии от Toyota и Panasonic ще обхване целия спектър от дейности – от научни изследвания, през разработка на технологии и продукти, производствено инженерство и производство, до продажби и доставка. 

Партньорите се интересуват от развитието както на добре познатата технология на литиево-йонни призми, така и на следващото поколение тягови батерии и ново поколение литиево-йонни твърди електролитни батерии.

Toyota и Panasonic ще създадат ново поколение батерии нова технология

Изцяло нова технология с потенциал да промени автомобилната индустрия със значително по-голям енергиен капацитет и максимално крадко време за зареждане.

В това начинание Toyota,ще притежава 51 процента а Panasonic. 49 процента.

Toyota. ще предостави за новата компания ноу-хау и пазарни данни за електрифицирани превозни средства, усъвършенствани батерийни технологии с твърд електролит и стил на производство на монозукури на Toyota. Panasonic ще допринесе със технологии за масово производство на висококачествени, безопасни батерии и дистрибуторската си мрежа в

Твърди се, че Toyota ще притежава 51% от акциите в съвместната компания, а Panasonic – 49%. След създаването на дружеството, контролът върху пет съществуващи предприятия на Panasonic ще бъде прехвърлен на новата компания.

Очевидно няма да бъде засегнато нито едно съоръжение, свързано с настоящия партньор на Panasonic –  Tesla.Toyota и Panasonic ще създадат ново поколение батерии

Според вестника, Toyota и Panasonic ще се стремят да произвеждат батерии с „50 пъти по-голям капацитет от тези, които сега се използват в хибридни превозни средства“.

Новата съвместна компания ще доставя батерии на Mazda, Daihatsu Motor и Subaru за бъдещите им плъг-ин хибриди.

Тези автомобилни производители, заедно с Toyota, са членове на EV C.A. Sprit Co – партньорство, насочено към развитие на технологиите за електрически превозни средства.

Япония и по света. И двете компании ще оборудват, заводи в Япония и Китай. 

Според прогнозите ще са им нужни 3500 . Компанията ще доставя своите продукти на различни производители на автомобили чрез дистрибуторската мрежа на Panasonic.

Toyota да постигне целта си за годишни продажби от 5,5 милиона електрифицирани коли, включително един милион коли с нулеви емисии до 2030 година.

източник: Toyota

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *