Renault завод за акумулатори

Renault завод за акумулатори

Renault завод за акумулатори, ще отвори врати

Стремежа си към въглероден неутралитет и установяване на устойчива екосистема чрез създаване на най-големия и най-конкурентоспособен завод за електромобилостроене в Европа

Electricity, обединяващ трите фабрики в Дуе, Мобеж и Руиц в Северна Франция.

Renaulution, представен за първи път в началото на 2021 г., поставящ електрификацията като основен приоритет и стратегически лост.

Megane E-TECH Electric, готов за лансиране от средата на 2022 година.

Това бележи началото на нов електромобилен ренесанс, базиран на ноу-хау и превъзходство над 5 000 служители зад ElectriCity!

ElectriCity работи за постигане на висока цел: да направи електромобилите широко достъпни и да достигне годишно производство от над 400 000 електромобила до 2025 г. в заводите в Франция.

Този нов индустриален хъб ще се превърне в най-големия и най-конкурентоспособен производствен център в Европа.

Това означава на първо място оптимизация на индустриалните процеси за по-голяма оперативна ефективност и формиране на цяла екосистема за допълнително намаляване на множество фиксирани разходи.

С новата организация Renault Group ElectriCity ще служи като маркер за качествено производство и засилено конкурентно предимство.

Renault завод за акумулатори за Електрическо преобразяване

Половин век опит. Повече от 10 милиона автомобила излезли от производствената линия.

Това е историята зад фабриката в Дуе, но и историята на милионите семейства, които са шофирали тези емблематични модели: от Renault 5 до Scenic, да не забравяме легендарните Fuego и Renault 19.

Това е фабрика, която се трансформира и адаптира с промяната в нуждите на света и хората.

И сега, повече от всякога, отбелязва още една повратна точка в своята история с представянето на модулната платформа CMF-EV, посветена на производството на електромобили.

Първият модел, който ще пристъпи прага на обновения завод, още през 2022 г., е новият Megane E-TECH Electric, наскоро представен на IAA Mobility 2021 в Мюнхен.

Megane E TECH
Renault завод за акумулатори

При преминаването от производството на автомобили с двигател с вътрешно горене към електрически цеховете и производствените линии във фабриката в Дуе са модифицирани, трансформирани и модернизирани.

550 милиона евро са инвестирани за електромобилната трансформация и за осигуряване на оптимална ергономичност на всяко работно място.

Изграждането на поточна линия, която отразява стандартите на Алианса и която е достатъчно гъвкава, за да побере голямо разнообразие от автомобили от всички сегменти.

Новият Megane E-TECH Electric е един такъв модел и ще се произвежда изключително във фабриката в Дуе.

Автоматизирани колички транспортират хиляди уникално записани и сортирани части, като ги доставят до правилния автомобил на производствената линия в точното време.

Renault завод за акумулатори

Нов цех за сглобяване на батерии предвещава нова ера.

Служители с богат опит в производството на електромобили подготвят всяка батерия, преди да я изпратят в докинг съоръжение, което я монтира върху автомобила.

2021 акумулатори
Renault завод за акумулатори

Нови роботи и автоматизации се използват в каросерийния цех за по-голяма модулност и гъвкавост на производството

Като част от цялостната трансформация, много работни станции също са преработени и модернизирани, за да се гарантира най-добрата ергономичност и качество на производството.

Автомобилите се движат върху индивидуални платформи, за да се избегнат излишни движения на оператора, производствените линии са ергономично проектирани и могат да бъдат адаптирани към височината на различните оператори, към тяхното работно място и специфичните ограничения на процесите на монтаж

Батерии, „произведени в Дуе“

Информация за статията https://autobild.bg/

Renault завод за акумулатори

Renault подготвя огромен завод за акумулатори

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Call Now Button