Акумулаторите VARTA OE

Акумулаторите VARTA OE

Доверете се на акумулаторите VARTA OE

Където и да Ви отведе пътуването Ви, акумулаторите VARTA OE осигуряват пълната мощност, за да стигнете до крайната си точка.


Независимо дали това е първият Ви автомобил, дали притежавате превозно средство с функционалността Start-Stop или управлявате автомобил с високи енергийни изисквания, акумулаторите VARTA Ви осигуряват необходимата мощност.

Днес ще видите нашите продукти в милиони автомобили, моторни лодки, мотоциклети и каравани.

Инжинерите влагат експертния си опит и прецизност във всеки отделен акумулатор VARTA.

Акумулаторите VARTA осигуряват по-дълъг живот, по-малко корозия и по-ниска цена.

Всочко ще намерите във всички продукти от усъвършенстваната гама акумулатори за леки автомобили до професионалните акумулатори за моторни лодки.

Избирате VARTA, Вие избирате надеждна технология на прецизност, която осигурява най-доброто производствено качество от този клас.

Иновация с цел – Акумулаторите VARTA® са двигателят на иновациите за икономия на гориво, сред които двигателите с технологията Start-Stop.

Акумулаторите VARTA OE

Акумулатора на бъдещето
Повече от 70% от новите автомобили на пазара днес имат система старт-стоп. 

Техният дял ще продължи да се увеличава, така че близкото бъдеще принадлежи на батериите с дълъг живот AGM и EFB. 

EFB / AFB / ECM батерии
Съкращенията EFB (Enhanced Flooded Battery), AFB (Advanced Flooded Battery) и ECM (Enhanced Cycling Mat) означават батерии с удължен живот. 

По отношение на конструкцията те използват по-голям резервоар за електролит, плочи от оловно-калциево-калаени сплави и двустранни сепаратори от полиетилен и полиестер от микрофибър.

Предимства : В сравнение с конвенционалните киселинни акумулатори, те имат двойно по-голяма издръжливост на цикъла, т.е. Справят се добре в автомобили с голям брой приемници на ток.

Недостатъци : Батериите с дълъг живот не са устойчиви на дълбоко разреждане, което намалява тяхната ефективност. Високата цена също е недостатък.

Приложение : Батериите с дълъг живот са предназначени за автомобили, оборудвани със старт-стоп система и автомобили с обширни електрически инсталации. Те могат да се използват като заместители на оловните батерии.

AGM акумулатори

Акумулаторите VARTA OE
Акумулаторите VARTA OE

(абсорбираща стъклена подложка) съкращение означава батерия със сепаратори, изработени от стъклени микрофибърни рогозки или полимерни влакна, напълно абсорбиращи електролита.

Предимства : AGM е продукт три пъти по-ефективен, като се има предвид броят на стартиранията, отколкото стандартната батерия. Предимствата включват също висока устойчивост на удари, вибрации или течове, ниски загуби на енергия и ниско вътрешно съпротивление.

Недостатъци : Най-големият недостатък със сигурност са високите изкупни цени. Останалото са чувствителност към презареждане и високи температури. По последната причина те се поставят в купето или багажника и никога в моторното отделение.

Приложение : Акумулаторите AGM са създадени специално за автомобили, оборудвани със старт-стоп система и система за рекуперация на енергия. Поради тяхната чувствителност към високи работни температури, те не са подходящи като заместител на конвенционалните батерии, монтирани в отделението на двигателя.

Инженерите все повече използват и прости системи за рекуперация на енергия, което ще доведе до увеличаване на пазарния дял на AGM батериите. 

Но преди да настъпи ерата на хибридните или електрическите превозни средства, може да се изправим пред поредната малка „революция“ благодарение на Varta.

Произведени с отделянето на до 20% по-малко емисии, те надеждно рестартират двигателя на автомобила Ви отново и отново и ефективно намаляват разхода Ви на гориво.

Първокласен опит – Закарайте автомобила си в сервиз, който работи с VARTA, за да се възползвате от отличната услуга на смяна на акумулатора.

Солидна история – Марката VARTA има над 100-годишна история.

Акумулаторите VARTA се монтират за първоначално вграждане от големи автомобилни производители и се радват на доверието на шофьорите по целия свят.

С подкрепата на световния пазарен лидер: Clarios

Акумулаторите VARTA OE


Акумулаторите VARTA OE за леки автомобили се разработват от Clarios, преди Johnson Controls Power Solutions, световен лидер във високотехнологичните решения за съхранение на енергия и иновация.

Ние си партнираме с нашите клиенти, за да задоволим търсенето на пазара на по-интелигентни приложение, в глобален мащаб.

Нашите служители разработват, произвеждат и дистрибутират портфолио от еволюиращи акумулаторни технологии за практически всеки тип превозно средство.

Технологии, които осигуряват уникално устойчива ефективност от следващо поколение и предоставят надеждност, безопасност и удобство във всекидневния живот.

Добавяме стойност във всяко звено на веригата за снабдяване, допринасяйки за прогресирането на общностите, които обслужваме и планетата, която всички ние споделяме.

Акумулаторите VARTA

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Call Now Button