Как се подава ток на автомобил, който е с изтощен акумулатор.

Как се подава ток на автомобил

Как се подава ток на автомобил, който е с изтощен акумулатор 1- во правилно

Наличието на още един автомобил с изправен и зареден акумулатор.

Той трябва да е със същото напрежение като батерията на вашия автомобил (12V) и не по-малък ампераж от вашия !

Кабели за подаване на ток от единия към другия автомобил , със подходяща дебелина на проводника вътре в тях (може да ги намерите при нас )

Закачане на кабелите на клемите плюс с плюс и съответно минус с минус внимавайте да не объркате полюсите , ще повредите и двата автомобила ако го направите !

Как се подава ток на автомобил с бустер

При по-новите автомобили акумулаторите са скрити доста добре и достапа е ограничен , те имат изведени букси за подаване на ток , принципа и при тях е същия.

Запалете двигателя на подаващия ток автомобил и го оставете да работи на средни обороти за десетина минути , така генератора му , ще започне да зарежда и акумулатора на другия автомобил .

Опитайте да запалите повредения автомобил , не бързайте дайте контакт и изчакайте преди да завъртите , ако лампите на таблото не светнат изчакайте още малко лампа за повреда в акумулатора

Когато светнат стартирайте двигателя , когато запали не го гасете , оставете го да работи на тихи обороти , разкачете кабелите във обратния ред , като внимавате да не оскъсите системата.

на ток
Как се подава ток на автомобил

Токът в автомобилите се подава чрез сложна електрическа система, която обхваща няколко ключови компонента. Ето как токът се подава в различните части на автомобила:

Как се подава ток на автомобил и акумулатор

Акумулаторът служи като източник на електроенергия за стартиране на двигателя и за захранване на различни електрически устройства в автомобила.

Когато ключът се завърта в положение „запалване“, токът се подава от акумулатора към стартера.

Стартер:

Стартерът е електрическо устройство, което използва тока от акумулатора, за да задвижи двигателя и да започне процеса на вътрешно горене.

Когато включите ключа в позиция „стартиране“, токът се подава към стартера, който върти коляновия вал и пуска двигателя.

Генератор:

Генераторът генерира електрическа енергия по време на движение и зарежда акумулатора, като така поддържа електрическата система на автомобила.

Токът от генератора се използва и за захранване на устройствата и системите на автомобила, когато двигателят работи.

Електрически Системи:

Токът се използва за захранване на различни електрически системи в автомобила, като например светлини, радио, климатична система, електрически стъклоповдигачи, и други.

В съвременните автомобили се използват различни сензори и управляващи системи, които използват ток за своето функциониране.

Разпределителен Блок и Проводи:

Токът се разпределя чрез разпределителен блок и проводи към различните устройства в автомобила.

Проводите и конекторите са отговорни за предаване на електрическия поток от една точка на автомобила към друга.

Важно е да се подчертае, че електрическата система в автомобилите е изключително важна и изисква правилна поддръжка.

Каблите в автомобилната електрическа система служат за предаване на ток от едно място до друго. В случая с каблите, които свързват акумулатора със стартера, процесът е следният:

От акумулатора до стартера:

Кабел от положителния полюс на акумулатора: Води ток от положителния полюс на акумулатора към стартера.
Кабел от отрицателния полюс на акумулатора:

Как се подава ток на автомобил

Връща ток от стартера към отрицателния полюс на акумулатора, създавайки затворена електрическа верига.
Стартиране на двигателя:

Когато завъртите ключа в положение „стартиране“, токът от акумулатора се подава към стартера.
Стартерът използва този ток, за да задвижи двигателя, започвайки процеса на вътрешно горене.
Връщане на ток към акумулатора:

След като двигателят стартира, токът продължава да тече през кабелите между акумулатора и стартера, връщайки се от стартера към акумулатора.
Разпределение на ток в електрическата система:

Токът, който се връща към акумулатора, се използва и за захранване на различни електрически устройства и системи в автомобила.
Генераторът зарежда акумулатора по време на движение, осигурявайки непрекъснат поток на електроенергия., ако използвате правилните източници и информация.

Сравнете цените, гаранциите и прегледите, за да направите информиран избор и да осигурите дълготрайна и надеждна енергия за вашия автомобил.

Проблеми с електрическата система могат да доведат до затруднения при стартиране, неизправности на електрическите устройства или дори неуправляемост на автомобила. ,

Ако се сблъскате с проблеми, е препоръчително да се консултирате с професионален автомобилен майстор.

Ако ви се струва твърде сложно или нямате подходящо оборудване кабели , пусково устройство или автомобил с който да дадете ток , обадете ни се на тел. 0876576999 денонощно , ние ще се погрижим за вашия автомобил или акумулатор ДЕНОНОЩНО

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *