Ето как да удължите живота на акумулатора си.

Ето как да удължите живота на акумулатора си.

В общи линии, не се изискват кой знае какви умения за да запазим нашия акумулатор здрав. Дори и в Пловдив.

Но ще се спра на няколко основни съвета.

  1. Проверявайте разреждането на автомобила си поне веднъж на 6 месеца със мултицет , генератора на превозното средство трябва да зарежда акумулатора минимум 13,80 V със консумация (фарове , парно , климатик ) при средни обороти на двигателя
    И 14.40 V без консуматори на тихи обороти. Ние също можем да направим това за Вас в магазина ни в Пловдив на ул. Скопие 59.
  2. Второ връзките на клемите не бива да са корозирали или да имат окис , така съпротивлението е по-голямо и генератора не може коректно да зареди вашия акумулатор .
  3. Трето редовно сменяйте ремъка и отбояжната ролка на генератора една от най честите дефекти е износен ремък или износена ролка .
    Не подценявайте стартера на автомобила си , той дефакто работи на късо съединение и е един от най-значимите консуматори на мощност от акумулатора ви. особено при честите задръствания в гр. Пловдив.
  4. Чести дефекти износване на четките на стартера и окъсняване в колектора на ротора на стартера .
  5. Оттечка , тя е доста коварна. Може да има безброй причини за нея , някои причини са банални за редица автомобили , повредени бутони на аварийни светлини , или различни модули за електрониката на автомобила. Ние от ДинАкумулатори ЕООД Пловдив можем да направим проверка в магазина ни в гр. Пловдив на ул. Скопие 59.

И нещо от практиката, важно за батериите.

Не стартирайте двигателя на автомобила с пуснати светлини.
Не палете с включено радио в колата.

Тези консуматори донатоварват вашия акумулатор и съкращават живота му.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Call Now Button