Новият Citroen C5 X

Новият-Citroen-C5-X

Това е новият Citroen C5 X (Видео)

Citroen C5 X
Новият Citroen C5 X

Citroen представи пред света изцяло новия си флагман C5 X, за който от френската компания споделят, че комбинира елегантността на автомобилите тип седан, динамичното на комбитата и издигнатата стойка на SUV моделите.

След лансирането на Peugeot 508 и луксозния DS9, сега е ред на Citroen да извади оръжието си срещу Mercedes E-Class, BMW 5 Series и Audi A6.

Но докато гореспоменатите машини се предлагат във версии седан и комби, френският претендент Citroen C5 X

Той ще се опита да комбинира тези два типа каросерии, плюс малко SUV и кросоувър съставки, добавени в умерена доза. 

Новият Citroen C5 X пътна помощ

Носейки голяма част от приятния дизайн на френската компания, C5 X е доста неконвенционален флагман, с доста солидно присъствие, доста по-солидно от това на другите модели, носещи емблемата с двойния шеврон.

Това, естествено, се дължи на конфигурацията му „три в едно“, при която относително равната линия на покрива говори за седан, докато издължената задница напомня за комби. 

За C5 X от Citroen споделят също така, че обещава пълно спокойствие на борда си, като за целта се разчита на програмата Citroën Advanced Comfort.

С дължина от 4805 мм, междуосие от 2785, ширина от 1865 и височина от 1485 мм, C5 X е по-малък от германската премиум конкуренция, като има сходни габарити с Volkswagen Passat.

Обемът на багажника е 545 литра, като при свалени седалки може да достигне до 1640, при това – с абсолютно равен под.

Акцент в салона са мултимедийната система с 12-инчов екран, както и хедъп дисплеят, предлагащ добавена реалност.

Инструменталното табло е с изцяло дигитален клъстер, но извън всички екрани има налични физически бутони, за някои от основните функции.

Citroen C5
новият Citroen C5

За задвижването на новия Citroen C5 X ще се грижат бензинови и плъг-ин хибридни агрегати. 

Този със зареждане на батерията в контакта комбинира 1,6-литров турбобензинов мотор с електрически такъв, като системната мощност е 225 к.с.

Само на електричество пробегът е над 50 км, при това – със скорост до 135 км/ч.

Всички версии на новия флагман ще се предлагат със системата за окачване Advanced Comfort, а плъг-ин вариантът ще е серийно с новата версия Active, позволяваща три предварително дефинирани настройки на окачването.

Продажбите на C5 X започват през втората половина на 2021г.

Citroen C5 X ще бъде лансиран на европейския пазар през втората половина на тази година, като ще се предлага и в класически бензинови версии.

https://www.youtube.com/watch?v=HpW8KpQRswc&t=1s

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *