Новият Citroen C5 X

Новият-Citroen-C5-X

Това е новият Citroen C5 X (Видео)

Citroen C5 X
Новият Citroen C5 X

Citroen представи пред света изцяло новия си флагман C5 X, за който от френската компания споделят, че комбинира елегантността на автомобилите тип седан, динамичното на комбитата и издигнатата стойка на SUV моделите.

След лансирането на Peugeot 508 и луксозния DS9, сега е ред на Citroen да извади оръжието си срещу Mercedes E-Class, BMW 5 Series и Audi A6.

Но докато гореспоменатите машини се предлагат във версии седан и комби, френският претендент Citroen C5 X

Той ще се опита да комбинира тези два типа каросерии, плюс малко SUV и кросоувър съставки, добавени в умерена доза. 

Новият Citroen C5 X пътна помощ

Носейки голяма част от приятния дизайн на френската компания, C5 X е доста неконвенционален флагман, с доста солидно присъствие, доста по-солидно от това на другите модели, носещи емблемата с двойния шеврон.

Това, естествено, се дължи на конфигурацията му „три в едно“, при която относително равната линия на покрива говори за седан, докато издължената задница напомня за комби. 

За C5 X от Citroen споделят също така, че обещава пълно спокойствие на борда си, като за целта се разчита на програмата Citroën Advanced Comfort.

С дължина от 4805 мм, междуосие от 2785, ширина от 1865 и височина от 1485 мм, C5 X е по-малък от германската премиум конкуренция, като има сходни габарити с Volkswagen Passat.

Обемът на багажника е 545 литра, като при свалени седалки може да достигне до 1640, при това – с абсолютно равен под.

Акцент в салона са мултимедийната система с 12-инчов екран, както и хедъп дисплеят, предлагащ добавена реалност.

Инструменталното табло е с изцяло дигитален клъстер, но извън всички екрани има налични физически бутони, за някои от основните функции.

Прочетете за  Система за управление на батерията
Citroen C5
новият Citroen C5

За задвижването на новия Citroen C5 X ще се грижат бензинови и плъг-ин хибридни агрегати. 

Този със зареждане на батерията в контакта комбинира 1,6-литров турбобензинов мотор с електрически такъв, като системната мощност е 225 к.с.

Само на електричество пробегът е над 50 км, при това – със скорост до 135 км/ч.

Всички версии на новия флагман ще се предлагат със системата за окачване Advanced Comfort, а плъг-ин вариантът ще е серийно с новата версия Active, позволяваща три предварително дефинирани настройки на окачването.

Продажбите на C5 X започват през втората половина на 2021г.

Citroen C5 X ще бъде лансиран на европейския пазар през втората половина на тази година, като ще се предлага и в класически бензинови версии.

https://www.youtube.com/watch?v=HpW8KpQRswc&t=1s

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *