Акумулатор за трактор

Акумулатор за трактор

Акумулатор за трактор и косачка от Дин Акумулатори Пловдив

Грижи за техниката през зимният период, за да ви е спокойно на пролет.

Зима е. Навън става все по-студено, всеки обича да е на топло.

Така е и с тракторите. вашите са прибрани на безопасно и топло място под навес. Или не сте ги прибрали ?

Ако не полагате правилни грижи и не държите трактора на топло през зимата, можете да изпитате затруднения при първо палене за сезона.

За да предотвратите повреда на машините през зимата, следвайте този прост контролен списък и зазимете вашите трактори навреме.

  1. Вкарайте трактора под навес, уверете се, че няма течове , след което навийте ръкавите, за да свършите няколко не много сложни задачи по подготовката на машината за зимата ( гресиране ).
  2. Свалете GPS-а ако има демонтируеми монитори, екрани и електронни устройства в трактора, които могат да бъдат свалени, свалете ги. Студеното време не е добро за деликатните платки и акумулаторите.
  3. Палете го на всеки 3 седмици или зареждайте акумулаторите със зарядно за акумулатор.
  4. Проверявайте акумулатора Студеното време е шок за акумулаторите. Те започват да губят заряда си. Ако тракторът е стар, това ще се случи по-бързо, отколкото очаквате.
  5. Важно е да не позволявате на акумулаторите да изгубят напълно заряда си през зимата, защото ако се разредят напълно, студеното време може да ги убие напълно. Колко време и пари ще ви струва да подмените акумулатора в последната минута, когато дойде пролетта? Ако не сте махнали електронните джаджи от трактора, трябва да проверявате акумулатора на всеки 2 седмици, защото те бавно, но сигурно ще източват заряда му.

И накрая проверете какъв антифриз използвате. Имате нужда от добър антифриз, който ще предпази течностите от замръзване през зимата, но не прекалявайте. Добавянето на прекалено много антифриз също може да причини някои щети.

Винаги следвайте инструкциите на производителя и се борете с изкушението да допълвате през зимата, когато температурата спада.

Започва периодът на интензивна полева работа. Неизправната или неправилно подбрана батерия обаче може да ни попречи да използваме най-важната машина във нашата ферма.

Попитаите експерти какво да търсите при закупуването на нов акумулатор за трактор и разгледахме какво предлагат магазините. Противно на външния вид, изборът на добра батерия не е лесна задача.

Акумулатор за трактор

Фермерите понякога не знаят коя батерия трябва да инсталират в трактора си и какви параметри определят избора му.

Освен това широката гама от тези продукти не помага при избора, защото как да се озовете в лабиринта от рафтовете на магазините, които са натрупани с по-евтини и по-скъпи модели от много производители?

Батерията е един от най-важните компоненти в нашата машина.

Следователно правилната експлоатация оказва голямо влияние върху степента на нейния експлоатационен живот.

Следователно акумулатора не трябва да бъде презареждан, излаган на прекомерно натоварване или изложен на ниски температури.

100% сигурност, че нашата батерия е годна само за подмяна, ще ни даде цвета на съдържащия се електролит. Ако е тъмнокафяв, батерията е изтощена.

Ако се погрижим за нашата батерия и я подложим на правилна експлоатация и поддръжка, тя със сигурност ще ни служи дълго време, но всяка батерия трябва да се изхаби някой път.

След това си струва да разгледате цялата електрическа система и да изключите други неизправности, засягащи липсата на зареждане.

Изборът на батерии на пазара не е малък, но се доверете на добър доставчик на акумулатори Дин Акумулатори ЕООД изберете VARTA

VARTA EFB 12V 190AH 690500105
Акумулатор VARTA PROMOTIVE EFB 12V 190AH 690500105

Акумулатор за трактор и селскостопанска техника най-добрите решения са: батерии с течен електролит, т.нар AGM акумулатор не подценвайте тази технология.

Да висока е цената му, попитайте за  допълнителна еко отстъпка. Качеството и надеждността на AGM акумулатора е до няколко пъти в сравнение със нормален електролитен акумулатор.

Устойчив на вибрации , повече цикли, дълъг експлоатационен живот изберете AGM акумулатор за трактора си

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *